Mindfulness

Mindfulness training in Vught start op 15 mei 2024

Mindfulness Vught is een dienst van Frenneke Hoffman. Ze heeft reeds 15 jaar ervaring met het geven van Mindfulnesstrainingen en heeft ondertussen ruim 300 deelnemers getraind samen met collegae trainers.

Ze is lid van de VVM (vereniging voor mindfulness). Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn. Mindfull leven betekent leven met aandacht voor wat er is op dit moment zonder oordeel. Aandacht voor onze gedachten, onze interpretaties, onze oordelen, onze verlangens, onze verwachtingen, aandacht voor onze gevoelens, emoties en voor onze gedragingen. Mindfull leven betekent overgave ervaren aan hoe het nu is en aan wat het leven nu van ons vraagt.

In de training leer je bewust om te gaan met stress, spanning en emoties. Je wordt je bewuster van ingesleten patronen waardoor je de keuze krijgt om uit de automatische piloot te stappen en andere gedachten, gevoelens en ander gedrag toe te laten. Je komt meer aan het stuur te staan van je denken en van je gevoel. Je gedachten en gevoelens gaan minder met je aan de haal. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen. De Oosterse mindfulness is gecombineerd met de Westerse psychologie in de MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Training). Deze MBCT blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie. Dit is wetenschappelijk aangetoond. In de training wordt gebruik gemaakt van aandachtstraining (meditatieoefeningen) en cognitieve training (interpretaties herkennen, bijsturen of ombuigen). Er wordt gewerkt met ervaringen uit het hier en nu. Veel oefenen is nodig om mindfull leven eigen te maken.

Voor wie? En: wanneer?

Iedereen die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Iedereen die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt. De training is bewezen effectief bij burn-out, bij terugkerende periodes van somberheid en bij chronische pijnklachten.

De Voorjaarstraining gaat van start! Op woensdagavond 15 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats van 19.00 tot 21.30 uur. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en loopt gedurende de maanden mei en juni wekelijks met uitzondering van een tweetal onderbrekingen. Ik heb een fijne ruimte gevonden in de yogastudio Art of yoga op de Elizabethstraat in Vught. Wees welkom!

Wanneer je interesse hebt, neem contact op met Frenneke Hoffman of  meldt je aan, bij voorkeur per mail  info@hoffmanpsychologen.nl of telefonisch 06-15395410.

Kosten

De training kost 450 euro, dit is voor 8 bijeenkomsten, inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. Op speciaal verzoek kan de betaling in termijnen. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent kunt u de training als bedrijfskosten opvoeren.

Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. U wordt geadviseerd om hier vooraf navraag naar te doen. Wanneer u vragen heeft of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat u nodig heeft, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op.

Ik ga uit van ieders kracht en eigen probleemoplossend vermogen