Mindfulness

Mindfulness training in Vught

Mindfulness Vught is een dienst van Frenneke Hoffman. Ze heeft reeds 15 jaar ervaring met het geven van Mindfulnesstrainingen en heeft ondertussen ruim 300 deelnemers getraind samen met collegae trainers.

Ze is lid van de VVM (vereniging voor mindfulness). Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn. Mindfull leven betekent leven met aandacht voor wat er is op dit moment zonder oordeel. Aandacht voor onze gedachten, onze interpretaties, onze oordelen, onze verlangens, onze verwachtingen, aandacht voor onze gevoelens, emoties en voor onze gedragingen. Mindfull leven betekent overgave ervaren aan hoe het nu is en aan wat het leven nu van ons vraagt.

In de training leer je bewust om te gaan met stress, spanning en emoties. Je wordt je bewuster van ingesleten patronen waardoor je de keuze krijgt om uit de automatische piloot te stappen en andere gedachten, gevoelens en ander gedrag toe te laten. Je komt meer aan het stuur te staan van je denken en van je gevoel. Je gedachten en gevoelens gaan minder met je aan de haal. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen. De Oosterse mindfulness is gecombineerd met de Westerse psychologie in de MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Training). Deze MBCT blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie. Dit is wetenschappelijk aangetoond. In de training wordt gebruik gemaakt van aandachtstraining (meditatieoefeningen) en cognitieve training (interpretaties herkennen, bijsturen of ombuigen). Er wordt gewerkt met ervaringen uit het hier en nu. Veel oefenen is nodig om mindfull leven eigen te maken.

Voor wie

Iedereen die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Iedereen die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt. De training is bewezen effectief bij burn-out, bij terugkerende periodes van somberheid en bij chronische pijnklachten.

Wanneer

In het najaar zal er weer een training van start gaan. Door wijzigingen in het pand Pax et Bonum, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in Vught. Deze is gevonden op de Lidwinastraat 55 in het voormalige schoolpand van de Wieken.

Hier kan MF Vught in samenwerking met Floreer.nu gebruik maken van een prettige, ruime ruimte onder het schuine dak. De inschrijving is geopend.

Wil je op de hoogte blijven of heb je behoefte aan informatie over deze training wend je dan tot info@hoffmanpsychologen.nl en 06-15395410.

Mindfulness Vught Psycholoog

Kosten

De training kost 400 euro, dit is voor 8 bijeenkomsten, inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. Op speciaal verzoek kan de betaling in termijnen. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent kunt u de training als bedrijfskosten opvoeren.

Ook zijn er ziektekostenverzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. U wordt geadviseerd om hier vooraf navraag naar te doen. Wanneer u vragen heeft of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat u nodig heeft, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op.

Ik ga uit van ieders kracht en eigen probleemoplossend vermogen